Aangifte erfrecht

Bij een overlijden van een familielid moet er een fiscale aangifte van de nalatenschap ingediend worden binnen de vier maanden na het overlijden bij de ontvanger van BTW, Registratie en Domeinen van de woonplaats van de overledene.

Hulp met de aangifte successierecht

De fiscale wetgeving in verband met de successierechten is niet echt een open boek voor iedereen. Daarom is het raadzaam om je te informeren over het verloop van een nalatenschap, en hoe je correct en zonder problemen deze aangifte kunt doen. Een aangifte is immers repressief, dwz indien je een fout maakt, volgt er automatisch een boete. Anderzijds kan je door onwetendheid misschien overbodige successierechten betalen. Door onze deskundigheid kunnen wij je daarbij helpen.

Prijs successieaangifte?

Onze diensten worden vergoed door een vooraf overeengekomen honorarium van 500 euro inclusief BTW . In vergelijking met sommige vrije beroepen bespaar je minstens 750 euro. (De gemiddelde besparing van al onze aangiften tot de officilële barema’s bedraagt 875 euro). Vanaf 1 januari 2012 gelden andere prijzen vanaf een bruto actief van 500.000,00 euro. Meer info vind je bij tarieven successierecht.

Schatting van al uw vastgoed

Als erkend schatter-expert door de Vlaamse Belastingdienst, kunnen wij een waardebepaling doen van al jouw onroerende goederen. Dit doen wij aan de hand van vier criteria, vloerplaatberekening, de huurwaarde, kadastraal inkomen en nieuwbouwwaarde ABEX.

Hiermee onderscheiden we ons van collega's die vaak maar één of twee methoden gebruiken.

Onze schattingen zijn erkend door de Vlaamse om gevoegd te worden bij de aangifte nalatenschap.

Successieplanning ook mogelijk

Wij kunnen je ook helpen bij het verdelen van de nalatenschap over de erfgenamen of met het op voorhand plannen van de successierechten. De aangifte-successie is strikt gescheiden van de akte deling, of de latere verkoop van het onroerend goed waar je natuurlijk een notaris voor nodig hebt. Ook hierbij kunnen wij je begeleiden.

Wens je meer informatie of heb je problemen bij het opstellen van de aangifte, aarzel niet om contact te nemen.

Hiervoor werken we nauw samen met DLP, ook uit Zutendaal.